Skip to main content

Reizen met kinderen

Met kinderen naar Cambodja? Ik zeg doen! Er zijn heel veel leuke activiteiten!

Misschien denk je niet meteen aan Cambodja als je aan een verre reis met kinderen denkt, maar Cambodja is heel geschikt om met kinderen en tieners door heen te reizen. Het is een prachtig land, met een vriendelijke bevolking en het eten is ook zeer geschikt voor kinderen, niet te pittig en overal zijn westerse gerechten te bestellen in het geval ze niet van Aziatische gerechten houden.

Cambodja met kids

Bij Cambodja denk je meteen aan Angkor en de vele tempels. Het klinkt saai, maar het wordt heel leuk als je deze tempels gaat bezoeken in een tuk-tuk. Voor kinderen is dat een ervaring op zich! En hoe interessant is het, als ze naast boomwortels staan die over de tempels heen gegroeid zijn die vele malen groter zijn dan henzelf. Of als ze gezichten zien in de tempels, een wierookje mogen branden voor lieve mensen die ze moeten missen of gewoon rond kunnen lopen tussen de bijzondere tempels, want voor ze het weten staan ze naast een grote stenen leeuw.

Maar er is meer! Buiten Siem Reap is er een leuk gebied om te fietsen. Bezoek samen de kleine markt, fiets langs de rijstvelden en breng een bezoek aan de drijvende dorpen op palen. Het is iets heel nieuws en ze zullen er nog lang over napraten, want een markt in Cambodja is heel anders dan een markt in Nederland. Er worden heel veel verschillende soorten fruit verkocht wat wij niet kennen in Nederland en ook de manier hoe kip, vlees en vis wordt verkocht zal nog wel even vreemd worden gevonden. Gelukkig hoef je dit niet te kopen en te eten. De keuringsdienst van waren zal niet blij zijn!

Zeker ook de boottocht over het Tonlé Sap meer is bijzonder, zeker als ze zien dat mensen echt in kleine huisjes wonen op het meer en hier soms maanden niet vanaf komen.

Voor, met name de oudere kinderen is de geschiedenis van Cambodja heel indrukwekkend en zeer leerzaam. Zeker als je een rondtoer maakt in Phnom Penh en een bezoek brengt aan Choeung Ek en Tuol Sleng, twee belangrijke bezienswaardigheden die herinneren aan de gruwelheden uit de periode van Pol Pot.

Bij Battambang is het een geweldige ervaring als je met de kinderen een ritje gaat maken op de bambootrein.

En zijn je kinderen gek van dieren? Bij Kratie kun je een boottocht maken en op zoek gaan naar de zeldzame Irrawaddy dolfijn of ga vleermuizen kijken bij de grot bij Battambang.

Cambodja heeft ook heerlijke stranden waar het goed toeven is met kinderen, en tevens een heerlijke afsluiting van de vakantie. In Kep en Kampot kun je ook nog peperplantages bezoeken, wist je dat peper in drie verschillende kleuren verbouwd (groen, wit en zwart) wordt en dat witte peper de meest speciale is?

Heb je geen bange kinderen? Ga dan met de kids naar het Bokor Hill Station, een verlaten hotel cq dorp in het Bokor National Park. Lekker griezelen….

En houden de kinderen van actie? Ga dan met de zipline over de bomen “vliegen” over de jungle bij Angkor.

Geniet van al het moois wat dit land te bieden heeft aan eeuwenoude cultuur, prachtige natuur en heerlijke stranden. De wegen zijn misschien niet in perfecte staat, maar laat je lekker rijden door een chauffeur, zo heb je de tijd om ook onderweg heerlijk te genieten van de verschillende landschappen en steden.

Het land is in opkomst en de bevolking doet er alles aan zodat je je hier thuis voelt! En om de reis compleet te maken, je doet je kinderen geen groter plezier dan een hotel met zwembad! Gelukkig zijn deze er in bijna alle plaatsen. Ook met je kind(eren) naar Cambodja? Ik ben samen met mijn zoon Roan (2008) in 2018 naar Cambodja geweest en kan je alles uit eigen ervaring vertellen.

AANBEVOLEN TOURS

Rondreis Zuid Cambodja

Prijs vanaf € 1098. per persoon
(Inclusief hoogseizoentoeslag)

Rondreis hoogtepunten van Cambodja

Prijs vanaf € 1695. per persoon
(Inclusief hoogseizoentoeslag)

Rondreis onbekend Cambodja

Prijs vanaf € 2265. per persoon
(Inclusief hoogseizoentoeslag)

Campingtour Phnom Kulen

Prijs op aanvraag.

Cultuur & Strand Koh Rong

Prijs vanaf € 1289. per persoon
(Inclusief hoogseizoentoeslag)