Skip to main content

Strand Cambodja

Met 440 kilometer kust en meer dan 60 eilanden voor de kust, heeft Cambodja voldoende strand om een geweldige rondreis in Cambodja af te sluiten.De eilanden beginnen met het woord Koh, want Koh betekent eiland. Van kleine stadsstranden tot lange witte zandstranden waar je het echte bounty-gevoel ervaart.

Dit zijn de mooiste stranden in Cambodja:

1. Koh Rong Island

Koh Rong is een idyllisch paradijselijk eiland voor de kust van Cambodja. Het eiland wordt ook wel “Monkey Island” genoemd. Het eiland heeft 43 kilometer kustlijn verdeeld over 23 prachtige stranden. Op het eiland zijn slechts een paar wegen, maar verder is het eiland bijna volledig bedekt door bos en jungle. Ook zijn er niet zo heel veel bezienswaardigheden, maar toch is er meer dan genoeg te doen bij de witte zandstranden en op het helderblauwe water. Lange tijd was Koh Rong een ‘off the beaten track’ bestemming maar de afgelopen jaren is daar verandering in gekomen. Een groep Chinese investeerders heeft de opdracht gekregen om Koh Rong te veranderen in een “tweede” Bali. Maar geen zorgen, Koh Rong is nog steeds paradijselijk met 23heerlijke stranden.

Dit zijn de mooiste vier stranden op Koh Rong:

1. Long Beach

Long Beach is het langste strand op Koh Rong. Door de investeringsmaatschappij worden hier veel nieuwe (grote) resorts gebouwd, maar ondanks deze bouw is het nog steeds het mooiste strand van Koh Rong. De andere naam van Long Beach is Sok San Beach.

2. Palm Beach

Dit strand doet zijn naam eer aan, want het strand staat vol met palmbomen. Vanaf het strand kun je hier genieten van een prachtige zonsondergang. Je kunt dit strand alleen bereiken per boot, want er zijn geen wegen naar dit strand.

3. 4K Beach

Het meest tropische strand van Koh Rong is 4K Beach. Een strand van vier kilometer lang zonder faciliteiten op een enkel restaurantje na. Indien je buiten het regenseizoen komt is 4K beach een hagelwit strand en is de zee helderblauw. In het regenseizoen is het water groen. Je bereikt het strand met een korte wandeling van ongeveer 14 minuten vanaf het dorpje Koh Tuich Village, het dorp waar de ferry aankomt vanaf Sihanoukville.

4. Pagoda Beach

Pagoda beach ligt in het zuidoosten van het eiland Koh Rong en deze kan je het beste bereiken per boot. Vanaf Sihanoukville bereik je het strand in ongeveer 40 minuten varen met een rechtstreekse boot. Het heerlijke zandstrand is ongeveer 800 meter lang en het water is blauw, super blauw. Aan het strand liggen een aantal prima hotels, waaronder the Secret Garden Koh Rong hotel.

2. Koh Tonsay Eiland (Konijneneiland)

Vanuit Kep vertrekt de boot naar Koh Tonsay en met 30 minuten varen bereik je dit kleine eiland. Het eiland is slechts 2 km² groot en heeft twee prachtige, witte stranden. In de 20-er jaren van de vorige eeuw had Koh Tonsay het eerste strandresort in Cambodja. Er waren toentertijd zandwegen voor karren en er waren houten hutjes. Deze zijn inmiddels verdwenen door het weer en de oorlog die is gevoerd door de Rode Khmer. Er wonen nu slechts zeven Khmer families op het eiland, die alles beheren: strandhutten en restaurantjes. Zij leven ook van de visvangst en de opbrengst van de kokosnootpalmen. Je kunt hier tegenwoordig wel weer overnachten in kleine houten hutjes, maar het eiland is zeer geschikt voor een dagexcursie vanuit Kep, omdat het strand hier niet zo mooi is.

3. Koh Rong Samloem

Koh Rong Samloem ligt net, als haar zustereiland Koh Rong, voor de kust van Sihanoukville. Een vredig, ontspannend eiland met een adembenemend landschap: ongerepte witte stranden, helder turkoois water en een tropische junglewildernis. Hier ervaar je het echte bountygevoel. Wegen zijn er nauwelijks, maar wel een geweldige jungle, bijzonder flora en fauna en gezellige full-moon-parties.

Dit zijn de mooiste stranden op Koh Rong Samloem:

1. Saracen Beach

Dit is het belangrijkste strand op Koh Rong Samloem. Hier heerst een rustige ladback-sfeer en er staan verschillende resorts. Alle belangrijke bootdiensten komen hier aan. Dit strand is drie kilometer lang en heeft de vorm van een halve maan.

2. Sunset Beach

Aan de westkant van het eiland ligt Sunset Beach. Deze kant staat bekend om het grote aantal fantastische duikplekken met een grote diversiteit exotisch zeeleven en wat de naam doet vermoeden, hier kan je getuige zijn van zeer spectaculaire zonsondergangen.

3. Lazy Beach

National Geopgraphic heeft Lazy Beach opgenomen in de “top 21 van de mooiste stranden ter wereld”. Het kleine strand ligt aan de westkant van het eiland en is het ideale plaatje: zijdezacht strand, blauw water en omringende bergen. Hier ervaar je rust en kan je ontspannen terwijl je luistert naar het geluid van de kabbelende golven en de krekels.

4. Coral Beach – Koh Ta Kiev Island

Coral Beach is het mooiste strand op het eiland Koh Ta Kiev, voor de kust van het Ream National Park. Als je op zoek bent naar een ongerept paradijselijk eiland met uitgestrekte stranden, dichte jungle en een met plankton gevulde oceaan, dan zit je op Koh Ta Kiev helemaal goed! Coral Beach bestaat uit verschillende inhammen onderbroken door rotsen met beschutting door bomen en struiken. De accommodatie op het eiland is in harmonie met de natuur gebouwd en gaat mooi op in de kleuren van de bomen. Hierdoor lijkt het strand nog volledig wild en natuurlijk.

 

AANBEVOLEN TOURS

Cultuur & Strand Koh Rong

Prijs vanaf € 1289. per persoon
(Inclusief hoogseizoentoeslag)