Skip to main content

Cambodja natuur

Cambodja staat bekent om zijn ongerepte natuur en grote biodiversiteit, dit vind je terug in de vele natuurparken. Cambodja heeft ook een grote diversiteit aan fauna, en de nationale parken zijn om de natuur en ook de dieren te beschermen.

Dit zijn de acht mooiste natuurparken in Cambodja

1. Virachey National Park

Dit nationaal park ligt in het noordoosten en is een van de twee parken van de ASEAN Heritage in Cambodja. Al hoewel het beschermd is, wordt het erg bedreigd door illegale houtkappingen in de regio. Het grenst aan Vietnam en aan Laos dus bij een doorreis door Cambodja kom je hier niet meteen in de buurt. Het park is 3380 km2 groot en heeft een grote diversiteit aan fauna, watervallen en bergen, waarvan sommigen watervallen hoger zijn dan 100 meter. De kans is klein hier dat je hier tijgers, luipaarden en beren ziet, maar de neushoornvogels, ibissen en andere zeldzame vogels kun je misschien wel spotten en horen.

2. Bokor National Park

Dit prachtige Nationale park begeeft zich in het zuiden van Cambodja, in de Kampot provincie. Het is opgericht in 1993 en is het tweede ASEAN Heritage park van Cambodja. ASEAN Heritage Parks (AHP) zijn geselecteerde beschermde gebieden in de ASEAN-regio die bekend staan ​​om hun unieke biodiversiteit en ecosystemen, wildernis en uitstekende waarden op het gebied van natuurschoon, cultureel, educatief, onderzoek, recreatie en toerisme. De meeste delen van het park liggen op een hoogte van ongeveer 1000 meter. Het is een zeer populaire toeristenattractie en het hoogste standbeeld van het land van Lok Yeay Mao is hier ook aanwezig. In het park ligt ook de Popokvil-waterval, een waterval met twee niveaus met een ondiep zwembad ertussen. In het droge seizoen is er weinig van de waterval over. Het park staat ook bekend als Preah Monivong National Park of Nationaal park Phnom Bokor. Het park heeft een oppervlakte van ruim 1400 km2.

3. Botum Sakor National Park

Dit park ligt in het zuidwesten van Cambodja aan de golf van Thailand en aan de andere kant het Cardamom Gebergte. Met een oppervlakte van 1834 km2 is dit het grootste nationale parken van Cambodja, echter kan slechts 1/3 gedeelte van het park bezocht worden. Het park ligt op een schiereiland en wordt omringd door stranden en mangroves. Daarnaast leven ook veel wilden dieren in dit park, waarvan enkele met uitsterven bedreigd worden.

4. Kep National Park

 

Het kust plaatsje Kep is meer dan alleen relaxen en genieten van de Krab en het lekker weer. Hier kun je ook verschillende trekkingen doen met een mooi uitzicht op de zee. Net buiten Kep ligt het Kep National Park. Hier kun je een ronde wandelen van ongeveer 8 km lang. Er zijn verschillende ingangen om het park te betreden. Zorg er wel voor dat je je eigen eten en drinken meeneemt, want onderweg zijn daar geen voorzieningen voor. Ook belangrijk is dat je uiterlijk om 18.00 uur het park weer verlaten hebt, want er is geen verlichting in het park. Veel exotische vogels, apen en andere kleine dieren kun je onderweg tegen komen evenals een een paar boeddhistische Wats en geweldige uitzichten over Cambodja (en Vietnam)

5. National Park Phnom Kulen

Dit nationale park ligt bij de Phnom Kulen berg in de Siem Reap provincie. Het is leuk om een dagje hier naartoe te gaan als afwisseling op de tempels van Angkor. Vanaf Siem Reap is het ongeveer een rijden. Het mooiste is het uitzicht bovenop de berg van Kulen. Daarnaast kun je op de berg ook prima picknicken sinds er ook hangmaten en gebouwtjes zijn om lekker in de schaduw te zitten. Het park staat ook bekend om de mooiste waterval in Cambodja. Deze “valt ” in twee delen naar beneden en onderaan kun je heerlijk poedelen in het verfrissende water. Ook de lokale bevolking komt hier graag om verkoeling te zoeken onder de waterval. Alleen zul je hier dus nooit zijn, maar het is er wel gezellig.

6. Kirirom National Park

Het Kirirom National Park was het eerste beschermde natuurgebied van Cambodja. Het park heeft de bijnaam: ‘het Zwitserland van Cambodja’. Als je in Phnom Penh bent en je wilt even weg van de drukte en de hitte, dan is het Kirirom Nationaal park een goede keuze. Dit Park ligt aan de voet van het Olifantengebergte op ongeveer drie uur rijden van Phnom Penh. Je kunt er prachtige wandelingen en fietstochten maken door de naaldbossen. Ook heb je een prachtig uitzicht op het Cardamom gebergte.

7. Ream National Park

Ream National park ligt op 18 kilometer vanaf Sihanoukville. Het Ream National Park is een plek waar woorden geen recht aan kunnen doen. Met enkele van de meest exotische dieren op aarde, waarvan er vele op de met uitsterven bedreigde lijst staan, zul je beesten van allerlei soorten tegenkomen die je nergens anders zult zien. Dankzij dit reservaat zijn deze dieren niet uitgestorven, waardoor de wereld de gave heeft om ervan te genieten als onderdeel van het ecosysteem van onze planeet. Ook het Ream National park heeft last van de Chinese overheersing in de omgeving. Een zeer teleurstellende ontwikkeling.

8. Cardamom Mountains

Cardamom Mountains zijn een waar paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. De Cardamom Mountains gelden als één van de laatste echte oerwoud gebieden op het vasteland van Zuidoost-Azië. Geïsoleerd door hun geïsoleerde ligging, het ruige terrein en doordat ze gedurende de jaren van conflict in Cambodja vergeten zijn, zijn de Cardamom Mountains een vrijwel ongestoord bos gebleven van meer dan 4,4 miljoen hectare. Het ongerepte wildernisgebied staat dan ook bekend om zijn adembenemende schoonheid en ongerepte biodiversiteit, waardoor het een topbestemming is voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke ervaring.

AANBEVOLEN TOURS

Rondreis Zuid Cambodja

Prijs vanaf € 1098. per persoon
(Inclusief hoogseizoentoeslag)

Rondreis hoogtepunten van Cambodja

Prijs vanaf € 1695. per persoon
(Inclusief hoogseizoentoeslag)

Rondreis onbekend Cambodja

Prijs vanaf € 2265. per persoon
(Inclusief hoogseizoentoeslag)

Phnom Kulen per jeep dagtour

Prijs vanaf € 145. per persoon
(Inclusief hoogseizoentoeslag)

Campingtour Phnom Kulen

Prijs op aanvraag.

Battambang tour

Prijs vanaf € 75. per persoon
(Inclusief hoogseizoentoeslag)

Tempels, homestay en platteland van Cambodja

Prijs vanaf € 885. per persoon
(Inclusief hoogseizoentoeslag)

Cultuur & Strand Koh Rong

Prijs vanaf € 1289. per persoon
(Inclusief hoogseizoentoeslag)