Skip to main content

Actief in Cambodja

Naast de prachtige tempels zijn er ook talloze actieve mogelijkheden in Cambodja.

In de vorm van een excursie of meerdaagse tochten. Er zijn diverse leuke mogelijkheden. En ik vertel je er graag meer over.

Fietsen Cambodja

Cambodja op de fiets verkennen is een prima manier om het land van dichtbij te leren kennen. Dwars door de mooie natuur, door kleine Khmer dorpjes waar de tijd stil heeft gestaan en langs uitgestrekte rijstvelden. Je maakt op de fiets ook heel gemakkelijk contact met de lokale bevolking, want de fiets is voor veel Cambodjanen de enige vorm van vervoer. Cambodja is een vrij vlak land en daarom ook ideaal om de vele bezienswaardigheden per fiets te ontdekken. De meeste bekende fietstour is van Siem Reap naar de tempels van Angkor of over het platteland bij het Tonlé Sap meer.

Trekking Cambodja

Cambodja is bij uitstek geschikt om te hiken. Niet zozeer op hoge bergen, maar wel door prachtige natuur. Je kunt trekkings maken tussen  de een en 5 uur, maar ook meerdaagse tochten in de jungle zijn mogelijk. Een unieke wereld waar je kennis maakt van een verborgen wereld met gigantische bomen, watervallen, traditionele dorpjes, bamboebossen en bijzondere begraafplaatsen waar de oorspronkelijke junglebewoners hun doden op traditionele wijze begraven. Het bos wordt afgewisseld met landbouw- en rijstvelden. De meeste meerdaagse hiketochten gaan langs rivieren en hoe dieper je de jungle intrekt, hoe meer bijzondere dieren je tegen zult komen, zoals gibbons.

Verwacht geen luxe bij een trekking in Cambodja. In de jungle zijn geen (luxe) lodges maar slaap je in een hangmat of bij de lokale bevolking. De tochten worden begeleid door een gids, die onderweg voor een eenvoudige maaltijd zal zorgen. Een basic verblijf maar een geweldig avontuur.

Cambodja heeft drie belangrijke gebieden voor hiketochten:

  1. Bij Siem Reap ligt het Phnom Kulen Nationaal Park met haar mooie watervallen. Wie hier enkele dagen gaat trekken komt op prachtige plekken met weinig toeristen, zoals de met mos bedekte olifanten standbeelden van Srah Damrey. Je kunt ook kiezen voor een hiketocht van 1-2 uur of van een hele dag.
  2. Cardamom gebergte in het zuid westen van Cambodja. Dit is hét gebied bij uitstek voor een trekking, want het de grootste wildernis op het vasteland van Zuid Oost Azië. De Cardamom bergen lopen door tot in Thailand en heeft de hoogste berg van het land, Mount Aural (1813 meter). De jungle is hier nog puur en ongerept. Tijdens een wandeltocht zie je watervallen en grotten en overnacht je in een hangmat onder de sterren. Hier ben je één met de natuur. Kijk wel uit voor de Siamese krokodillen, tijgers en olifanten die hier nog voor komen. Uitvalsbasis is het plaatsje Chi Path.
  3. De mooiste jungle trekkings maak je in het onbekende en ongerepte noordoosten van Cambodja. Ban Lung en Ratanakiri zijn de startpunten voor deze trekking en onder begeleiding van een lokale gids kun je diverse dagtochten of meerdaagse jungletochten maken.

Duiken Cambodja

Je zult misschien niet direct aan Cambodja denken als duikbestemming, maar het kan zeker wel. Het water heeft altijd een aangename temperatuur van rond de 28 graden en op heel veel plekken is nauwelijks gedoken, dus nog heel puur. Voor de kust van Cambodja liggen verschillende tropische eilanden op ongeveer twee uur varen, waar je leuk kunt gaan duiken. Het zal een onvergetelijke ervaring zijn in zeer helder water met een prachtige onderwaterwereld; verschillende soorten gekleurd koraal, diverse soorten vissen en scheepswrakken zie je tijdens een duik.

Dit zijn de bekendste duikspots in Cambodja vind je bij Koh Rong en Koh Rong Samloen.

Raften, kajakken en tubbing

Ratanakiri provincie in het noordoosten van Cambodja heeft diverse mogelijkheden om te gaan raften op een zelfgemaakt vlot en tubben in het nationale park in de omgeving van Ban Lung. Deze tochten worden vaak gecombineerd met een meerdaagse tour met hiken in dit prachtige gebied. Ook bij Kratie zijn er diverse mogelijkheden om te gaan kajakken en de zeldzame Irrawaddy dolfijnen te spotten. Het raften in Cambodja is niet over een snelstromende rivier, maar is een rustige tocht op een bamboevlot met hier en daar wat kleine stroomversnellingen.

In diverse plaatsen langs de Mekong Rivier zijn er ook talloze mogelijkheden om te kajakken.

Zipline Angkor

Bij Angkor park ligt de Angkor Zipline. Hier zie je dus niet alleen de beroemde tempels, maar hier kun je ook een dag vol adrenaline beleven. Niet alleen met de zipline van Angkor, maar ook met een quad toer, een canopy tour en een ATV fietstocht, deze laatste gaat via bijzondere paden naar de beroemde tempels. Een hele bijzondere manier om dit indrukwekkende tempelcomplex te gaan ontdekken.

Golfen in Cambodja

Cambodja heeft negen officiële golfclubs met gemiddeld 18 holes. Zes banen liggen in de omgeving van de hoofdstad Phnom Penh en drie banen in de omgeving van Siem Reap. Let op, bij een aantal banen kun je alleen gaan golven op uitnodiging van een bestaand lid. Indien je belangstelling heeft om tijdens je reis te gaan golven, informeer ik je graag verder over de mogelijkheden.

AANBEVOLEN TOURS

Rondreis Zuid Cambodja

Prijs vanaf € 1098. per persoon
(Inclusief hoogseizoentoeslag)

Rondreis hoogtepunten van Cambodja

Prijs vanaf € 1695. per persoon
(Inclusief hoogseizoentoeslag)

Rondreis onbekend Cambodja

Prijs vanaf € 2265. per persoon
(Inclusief hoogseizoentoeslag)

Mekong rivier cruise van Vietnam naar Phnom Penh (of andersom)

Prijs vanaf € 515. per persoon

Tempels, homestay en platteland van Cambodja

Prijs vanaf € 885. per persoon
(Inclusief hoogseizoentoeslag)

Cultuur & Strand Koh Rong

Prijs vanaf € 1289. per persoon
(Inclusief hoogseizoentoeslag)