Skip to main content

Kep

Regio: Zuid Cambodja
Provincie: Kep

Het kleine kuststadje Kep, in de volksmond bekend als Krong Keb, ligt in het zuiden van Cambodja, op 25 kilometer van de Vietnamese grens.

In de tijd van de Franse overheersing was Kep dé badplaats waar vooraanstaande Cambodjanen en Fransen vakantie kwamen vieren. Ze bouwden hier prachtige koloniale villa’s. Deze luxueuze villas liggen er sinds het tijdperk van de Rode Khmer verlaten bij, en daarmee is het een stille getuige van een rijk verleden. Veel van deze gebouwen worden tegenwoordig weer in oude staat hersteld. Tegenwoordig wordt Kep ook weer vaker bezocht door de lokale bevolking en de toeristen.

Kep

Kep ligt wel aan de kust, maar het stadje heeft geen lange en brede zandstranden. Hiervoor moet je naar Rabbit Island (Koh Tonsay), een klein eiland op 30 minuten varen vanaf Kep. Kep heeft wel een ander hoogtepunt en dat is de markt, een markt speciaal voor krab. Je kijkt je ogen uit, zeker als de vissers terugkomen met de vangst van die dag. De markt ligt namelijk pal aan zee en wordt omringd door verschillende restaurants, die, hoe kan het ook anders, vooral krab op het menu hebben staan. Vanuit de restaurantjes heb je prachtig uitzicht over de zee, vooral tijdens de zonsondergang.

Kep Beach

Bij het kleine stadstrand, welk kunstmatig is aangelegd met zand van Otres Beach in Sihanoukville, komen Cambodjaanse families graag bij elkaar om te picknicken of om elkaar weer te ontmoeten. Met name in de weekenden en tijdens feestdagen is het strand erg druk.

Koh Tonsay

Koh Tonsay, staat beter bekend onder de naam “Rabbit Island”. In de jaren twintig van de vorig eeuw had Koh Tonsay het eerste strandresort van Cambodja. Helaas is van dit resort niets meer over sinds de oorlog door de Rode Khmer. Je kan nog wel overnachten in een aantal houten hutjes op het strand. Op dit moment wordt het eiland bewoond door zeven families die alles beheren en regelen. Zij leven van de toeristen, opbrengst kokospalmen en de visvangst.

Kep National Park

Het Kep National ligt net achter de stad Kep. Bij hotel Veranda Natural Resort zit de entree. Hier betaal je ongeveer 1 dollar voor. In het park loopt een pad van ongeveer acht kilometer die je lopend, fietsend of met de motor kunt afleggen. Het pad ‘Stairway to Heaven’, in het midden van het park, geeft bij Sunset Rock een prachtig uitzicht op de omgeving, de bergen van Bokor en het eiland Phu Quoc in Vietnam. Aan het einde van het pad heb je ook nog een pagode en een nonnenklooster. In het park vind je ook bijzondere gele borden die de weg wijzen naar verschillende uitkijkpunten, bezienswaardigheden en trailheads. Deze borden zijn geplaatst door het Led Zep Cafe. Hier kan je ook een plattegrond van het park kopen.

Kampong Trach

Op 25 kilometer ten noordoosten van Kep ligt Kampong Trach. Een indrukwekkend rots- en grotgedeelte, vlakbij de Vietnamese grens. Bij aankomst word je vrolijk begroet door jonge kinderen die je graag rond willen leiden in de grot. De grotten van Kampong Trach zijn jarenlang verstopplaatsen geweest van de Rode Khmer. Tegenwoordig kan je er vrij in en loop je langs waterbronnen, rotschilderingen en aan het eind vind je de tempel Wat Kirisan. Buiten de grotten staan kraampjes waar drankjes worden verkocht.

Kampot

Vanuit Kep is het heel makkelijk om Kampot te bezoeken, een voormalige Franse koloniale stad met het Bokor Hill station, de zoutvelden en peperplantages.

Kaart

Ook leuk in de regio Zuid Cambodja


Phnom Penh's ULTIEME Street Food Tour

Provincie: Phnom Penh.
Prijs vanaf € 69 per persoon. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
(Inclusief hoogseizoentoeslag)
Aantal dagen: 0.5
De ultieme straatfoodtour van Phnom Penh in een tuk tuk!
Alle tour info

Cultuur & Strand Koh Rong

Provincies: meerdere.
Prijs vanaf € 1289 per persoon. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
(Inclusief hoogseizoentoeslag)
Aantal dagen: 8
Het beste van Cambodja in 1 trip, de indrukwekkende tempels van Angkor, het prachtige platteland en lekker relaxen op een paradijselijk eiland. Wat wil je nog meer?
Alle tour info

Cultuur & Strand Koh Rong Samloem

Provincies: meerdere.
Prijs vanaf € 1296 per persoon. (Exclusief € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds per boeking)
(Inclusief hoogseizoentoeslag)
Aantal dagen: 8
Het beste van Cambodja in 1 trip, de indrukwekkende tempels van Angkor, het prachtige platteland en lekker relaxen op een tropisch eiland. Wat heb je nog meer te wensen?
Alle tour info