Skip to main content

Beste reistijd Cambodja

Cambodja kent 2 seizoenen, het regenseizoen en het droge seizoen. Het regenseizoen loopt van van mei tot half november en het droge seizoen van half november tot april. Het klimaat is tropisch warm het gehele jaar. De beste tijd om te reizen is van november tot en met februari, dan is het in Cambodja het koelst, droogst en zonnigst. Maart en april zijn ook prima, maar dan valt er al wel meer regen. In de maanden mei en juni kunnen de temperaturen oplopen tot 40 graden. Voor het strand is dit prima, om activiteiten te ondernemen erg warm! In de zomervakantie kun je ook goed reizen ondanks het regenseizoen, want deze buien zijn over het algemeen kort en krachtig en vaak aan het einde van de middag.

Voordelen reizen in het regenseizoen Cambodja

Ongeveer 75% van de jaarlijkse neerslag in Cambodja valt in het regenseizoen tussen mei en oktober. Het Cambodjaanse landschap kleurt dan weelderig en groen, rivieren zijn vol, de watervallen zijn op hun best en de tempels zijn stil. Het is rustiger, en dat is fijn bij de bezienswaardigheden als je niet met veel mensen tegelijk naar binnen kunt. Een bijkomstig voordeel is dat het goedkoper is in de regenperiode. En in het regenseizoen is er nog veel meer vers fruit!

Rustig seizoen

Als je naar Cambodja wilt met de minste toeristen, dan is februari tot en met half april de beste periode. December en januari zijn erg druk vanwege de (wereldwijde) kerstvakantie en zomervakantie van mensen uit Oceanië (Australië, Nieuw Zeeland enz).

Klimaat Cambodja

Cambodja heeft een tropisch moessonklimaat. Het moessonklimaat is een tropisch klimaat dat wordt gekenmerkt aan de ene kant door de moesson en naast deze natte periodes zijn er ook langdurig droge periodes. De temperatuur ligt het gehele jaar door rond de 30 graden. In de droge periode kunnen er ook uitschieters zijn naar de 40 graden. Ga je tijdens de moesson naar Cambodja, neem dan regenbestendige kleding mee en goede schoenen. Door de vele regen kan het glad zijn op straat door de modder en het water.

Beste reistijd Siem Reap

Siem Reap is het hele jaar door goed te bezoeken. Neem in de regenperiode een regenjas of poncho mee. In april en mei kan het erg warm zijn. Sta dan extra vroeg op om de tempels te bezoeken.

Beste reistijd Phnom Penh

Phnom Penh kun je het beste bezoeken van november tot en met maart. In het regenseizoen is de luchtvochtigheid erg hoog wat een benauwd gevoel kan geven. September en oktober zijn de minste maanden in verband met veel regen.

Beste reistijd Cambodjaanse kust

Cambodja heeft 440 kilometer prachtige kustlijn en paradijselijke eilanden. Voor het strand is het belangrijk dat je te maken hebt met zonnig weer. Hiervoor geldt dat je het beste kunt verblijven in de droge periode van november t/m mei. In april en mei is het extra fijn om bij het strand te toeven, omdat temperaturen kunnen oplopen tot 40 graden. In de zomer kan er overdag en aan het eind van de middag een flinke bui vallen, maar deze zijn over het algemeen kort en krachtig.

 

AANBEVOLEN TOURS

Rondreis Zuid Cambodja

Prijs vanaf € 1098. per persoon
(Inclusief hoogseizoentoeslag)

Rondreis hoogtepunten van Cambodja

Prijs vanaf € 1695. per persoon
(Inclusief hoogseizoentoeslag)

Rondreis onbekend Cambodja

Prijs vanaf € 2265. per persoon
(Inclusief hoogseizoentoeslag)

Mekong rivier cruise van Vietnam naar Phnom Penh (of andersom)

Prijs vanaf € 515. per persoon

Tempels, homestay en platteland van Cambodja

Prijs vanaf € 885. per persoon
(Inclusief hoogseizoentoeslag)

Cultuur & Strand Koh Rong

Prijs vanaf € 1289. per persoon
(Inclusief hoogseizoentoeslag)