Skip to main content

Oost Cambodja

Locaties:

Oost Cambodja

Oost-Cambodja is een gebied voor de avontuurlijke natuurliefhebber die niet op zoek zijn naar het massatoerisme maar naar authentieke dorpjes, plantages, dicht bebost gebied met jungle en imposante watervallen en ruig berglandschap. De toeristische voorzieningen komen heel langzaamaan tot ontwikkeling en de wegen worden verbeterd, maar het gebied blijft prachtig en authentiek. Een bestemming voor de avontuurlijke reiziger die het echte Cambodja wil zien.

In dit gebied wonen de verschillende Phnong bergstammen. Heel bijzonder zijn de huizen van deze stammen met grote rieten daken. Hier wordt nog veel waarde gehecht aan cultuur en oude tradities als hun speciale volksdansen.

De twee belangrijkste provincies in het oosten zijn Mondulkiri en Ratanakiri.

Mondulkiri (of Sen Monorom) staat vooral bekend om zijn fenomenale watervallen, die waanzinnig zijn in de regentijd, met name de Bou Sra waterval behoort tot een van de mooiste zo niet de mooiste van Cambodja, maar ook de Sen Monorom, Rum Near en de Chrey Thom waterval zijn indrukwekkend.

Ratanakiri, met de hoofdstad Banlung, is de meest onherbergzame en moeilijkst bereikbare provincie van Cambodja. De bergstammen die hier leven zijn bijzonder vanwege hun leef- en eetgewoontes en huizenbouw. Ook het kratermeer Yeak Lom, welke meer dan 1000 jaar geleden is ontstaan na een vulkaanuitbarsting behoort tot beschermd natuurgebied waar je een heerlijk verfrissende duik kunt nemen.

Ook het Virachay National Park is uniek. Dit beschermde gebied grenst aan Laos en Vietnam en hier wonen veel inheemse stammen met ieder hun eigen gebruiken. Hoewel het beschermen van de flora en fauna de grootste prioriteit heeft, wordt het park is ernstig bedreigd door illegale houtkap. Het park is ook de thuisbasis van een aantal zeldzame zoogdieren, waaronder olifanten, tijgers, luipaarden en beren.

Ook het Airvata Elephant Camp is een bijzonder kamp. Met de ranger loop je door het park met bossen en maak je op een unieke manier kennis met het leven van de olifant.

BOEK HIER JE TOUR NAAR OOST CAMBODJA